Noutăți
Noutati Baza de cunostinte ERA-ERP
Noutati 01.05.2015: Lansare portal e-learning. Acesta poate fi adaptat oricărui domeniu de activitate în vederea realizării de cursuri asistate de calculator.
Noutati EPA - Evidența Personalului Aeronautic
Noutati ERA ERP - Instituții Publice transpunere plan de conturi pentru instituții publice la OUG 2021/2013
Office EDS Office este utilitarul integrat in ERA ERP ce simpifica manipularea fisierelor uzuale de birou.
CRM ERA CRM - Lansat la 01.07.2013!
Dashboard ERA ERP Dashboard - Permite o viziune de ansamblu asupra tuturor indicatorilor de performanţă ai companiei!
Noutati ERA ERP 2013 privind TVA la încasare, în conformitate cu OUG 15/2012, pentru completarea legii 571/2003

Modulul Producție
Adăugat în categoria Diverse articole la data 17.08.2014

 

Caracteristici generale

Aplicaţia ERA este gândită să acopere atât cerinţele unui sistem de planificare şi programare a producţiei de tip Pull-through (producţia bazată pe comenzi) cât şi a celui de tip Push-through (producţia bazată pe capacitatea instalată/estimată).

Se gestionează activităţilor legate de pregătirea, programarea, lansarea, urmărirea şi controlul proceselor de producţie, indiferent că este vorba de producţia de unicate, de serie mică sau mare.

Aplicaţia ERA acoperă necesităţile atat pentru abordarea proceselor de producţie în maniera clasică cât şi în maniera JIT (Just In Time), asigurând un suport consistent sistemului de management al costurilor de tip ABC (Activity Based Costing).
    
Tehnologiile de realizare a produselor finale sau intermediare (repere, subansamble) pot fi definite într-o manieră grafică intuitivă (drag & drop), fiecare rol (tehnolog, normator) având acces la secţiunea dedicată. Desenele de execuţie (formate dwg,  jpg, pdf etc.)  şi documentaţia aferentă (text, doc, pdf etc.) pot fi asociate la nivel de operaţie.

Este implementat un mecanism flexibil (configurabil la nivel de utilizator) de certificare a tehnologiilor, bazat pe semnături.

Informaţiile privind necesarul sau utilizarea resurselor (timp, bani, forţă de muncă, utilaje, SDV-uri, stocuri etc.) se pot obţine în orice etapă a producţiei.

Programarea producţiei se realizează integral grafic, prin proceduri de alocare de tip drag&drop sau selecţii din liste. Sunt permise abateri controlabile de la tehnologiile standard atât din punct de vedere al manoperei cât şi al derogărilor de materiale;

În situatia în care punctele de lucru sunt dotate cu touchscreenuri/carduri de autentificare, aplicaţia recunoaşte executantul pe baza cardului de acces şi, în funcţie de programarea existentă, afişează interfaţa personalizată care îi monitorizează activitatea în orice moment (afişare fişă tehnologică pentru fiecare operaţie - inclusiv documentaţie/desen de execuţie, cronometre de timp, alertare depăşire timpi normati (inclusiv către dispecer). De asemenea, îi permite şi aprovizionarea punctului de lucru cu materii prime/materiale şi SDV-uri, folosind dispozitive speciale de picking precum şi tipărirea de etichete de urmărire a produselor pe linia de fabricatie.

Dispecerul are la dispoziţie tablouri de bord de urmărire a utilizării oricărei resurse implicate in procesul de producţie, putând interveni ori de cate ori constată depaşirea limitelor parametrilor normali de functionare.

Aplicaţia poate furniza, în timp real, informaţii privind stadiul de realizare a comenzilor, situaţia consumurilor reale comparativ cu cele antecalculate, rapoartele de producţie oferite permiţând cunoaşterea, din timp, a performanţelor producţiei şi luarea măsurilor necesare pentru evitarea dezechilibrelor în alocarea resurselor.
Adaugati un comentariu.

Nume* :

E-mail* (nu va fi publicat):

Comentariu* :


Semnificaţie* : câmpuri obligatorii

Comentarii existente: 0

 

© Else Digital Solutions, 2018Adresa: Str. Doina nr.9, Incinta Dual, Cladirea B, Et. 1, Sector 5, Bucuresti, CP 052151

Telefon, Fax: +4031 800 9831

e-mail: office@else.ro