- Se deschide fereastra “Plan Meniu” din Catering – Plan Meniu;
- In partea superioara a ferestrei aparute faceti click pe butonul “+” de culoare verde;
- In coloana “Perioada” trebuie sa alegeti perioada pentru care se creaza acest plan meniu;
- In coloana “Norma” se alege norma pentru care se realizeaza plan meniul;
- In coloana “Observatii” se trec eventualele observatgii sau cuvinte cheie ce pot diferentia plan meniurile unele de altele;
- Pentru validarea randului curent se apasa bifa de culoare verde din partea inferioara a zonei pe care va aflati. Daca nu se doreste validarea se va apasa butonul de revocare, “X” (de culoare rosie);
- Se apasa butonul “Salveaza”;
- Pentru o facila introducere a produselor ce intra in componenta meniurilor, se apasa butonul “PM Orizontal” (pozitionat in meniul superior), pentru a se afisa fereastra “Plan Meniu Orizontal”;
- In aceasta fereastra pot fi adaugate randuri noi apasand, de pe tastatura “F6” sau tasta “Insert”;
- Se introduc randurile reprezentand fiecare meniu din plan meniu.
- Se apasa “Salveaza” pentru ca modificarile aduse sa fie salvate in baza de date;
- Pentru afisarea plan meniului se apasa “Raport Plan Meniu”.