Explicații pentru interfața Plan Meniu

  1. Submeniu “Introducere” – ascunde optiunile:
  2. Definire Perioade” – permite introducerea unei noi perioade;
  3. Definire Norme” – permite introducerea unei noi norme;
  4. Definire Meniuri” – permite adaugarea unui nou meniu;
  1. Buton “Raport Plan Meniu” – afiseaza raportul cu planul meniu selectat in zona cu numarul 9;
  2. Buton “Nota de distributie” – afiseaza raportul continand nota de distributie asociata zilei selectate in zona  11;
  3. Submeniu “Genereaza” – contine optiunile:
  4. Bon Consum” – permite generarea bonului de consum aferent zilei din plan meniu selectate;
  5. Bon Consum si Bon Transfer” – permite generarea unui bon de transfer si a unui bon de consum pentru ziua din plan meniu selectata. Ex. Acest buton este util atunci cand s-a creat un plan meniu pentru cadre si se doreste, ca inaintea crearii bonului de consum sa se transfere alimentele necesare din gestiunea “Alimente” in gestiunea “Popota Cadre”. Aceasta din urma este cea din care se va face efectiv scaderea.
  1. Buton “PM Orizontal” – deschide fereastra ce permite introducerea plan meniului selectat in zona cu numarul 9 intr-un mod facil, pe orizontala;
  2. Buton “Alege Coloane” – deschide fereastra ce permite alegerea produselor ce vor aparea ca si coloane in fereastra Plan Meniu Orizontal;
  3. Butoanele “Salveaza” si “Inchide” – permit salvarea modificarilor facute pe fereastra, precum si inchiderea acesteia;
  4. Buton “Recalculeaza Totaluri” – permite reactualizarea totalurilor pe sapatamana, in conformitate cu modificarile facute;
  5. Zona de introducere a meniurilor. Acest lucru se realizeaza prin apasarea butonului “+” aflat in zona 10; Tot aici se poate realiza copierea unui plan meniu, facandu-se click dreapta pe inregistrarea dorita si apoi  se alege “Duplicare Plan Meniu”. Pentru introducerea de efective se va alege din meniul contextual optiunea “Efective”;
  6. Navigatorul pentru plan meniuri – permite observarea inregistrarii curente, navigarea in inregistrari, dar si adaugarea sau stergerea acestora;
  7. Zona ce contine zilele din perioada plan meniului. Daca un plan meniu este conceput pentru o saptamana, atunci aceasta zona va contine zilele acelei perioade.
  8. Ziua pentru care se pot introduce meniurile;
  9. Desfasurarea meniului. Aici se pot adauga produsele ce intra in componente meniului. Se pot observa si totalurile pe saptamana.

Navigator pentru zilele din perioada plan meniului selectat.

Was this page helpful?

Leave a reply