16. Introducerea Colecţiilor NRCD

1. Setati parametri de functionare in Aplicatie\ Administrare\ Configurare;

2. Accesati Documente\ Introducere \ Colectii NRCD;

3. Pentru adaugarea unei noi colectii, apasati butonul de adaugare (“+”). In cazul in care aveti deja colectii definite apasati butonul de selectie (“…”).

4. In sectiunea “Facturi Costuri de Repartizat”, apasati pe “+” pentru adaugarea facturilor ce contin costurile de repartizat pe NRCD. Va aparea un ecran ce permite cautarea facturilor dupa numar. Introduceti numarul, apasati tasta “Enter”, apoi “Accepta”;

In tabel va aparea factura selectata. Extinzand randul, apar liniile. Selectati-le doar pe cele ce trebuie sa intra in costul de repartizat.

5.  In sectiunea “Facturi Produse”, de asemenea, se apasa “+” pentru adaugarea documentelor in lista. Se extinde randul si se bifeaza produsele si se alege gestiunea de intrare. Se va genera cate un NRCD pentru fiecare factura si gestiune.

6. Se apasa “Genereaza NRCD”. Sunteti avertizat ca nu veti mai putea face modificari la colectia curenta, dupa acest procedeu. Apasati “Da”.

In tabelul “Note de Receptie si Constatare Diferente” vor aparea documentele generate. Pentru a deschide un document, faceti click dreapta pe rand si alegeti optiunea “Deschide Document”. In acest moment nu se mai pot face modificari.

Daca tipul de document aferent NRCD nu are jurnal de numerotare atasat, Se va genera “#Auto”. In acest caz numarul poate fi modificat direct pe coloana “Numar”, din tabelul “Note de Receptie si Constatare Diferente”.

Was this page helpful?

Leave a reply