Declaratia 394

Declaraţie informativă privind livrările/prestarile şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional conform OPANAF OPANAF 3806/2013.

1. Se accesează meniul Rapoarte – Declaratii -Declaratia 394;

2. La prima utilizare se accesează meniul “Tipuri documente”, disponibil în ecranul declaraţiei. De aici se setează tipurile de documente ce vor fi luate în considerare:

3. La deschiderea unei declaraţii, aplicaţia va întreba utilizatorul dacă doreşte încărcarea documentelor pentru luna anterioară, în raport cu data curentă si alegem DA/NU. Indiferent de alegere puteti schimba intervalul de timp dorit in campurile predefinite

4. Se alege luna/perioada dorita si apasați butonul “Incarca” pentru a încărca toate documentele care se afla în lista tipurilor de documente setate, dar și în intervalul setat.

Se va afisa lista cu documentele incarcate.

5. Vizualizarea / printarea declaratiei:

  • selectam documentele dorite prin click dreapta in prima coloana albastra si se va afisa o fereastra “Selecteaza TOT/DEselecteaza TOT” sau se valideaza facturile dorite, in ultima coloana, prin bifa in dreptul facturii ce se doreste a fi selectata.
  • se realizeaza exportul datelor în format XML prin apasarea butonului “Export XML”. Datele declarantului se vor salva pentru utilizarea următoare, a se vedea un exemplu in imaginea de mai jos si se va apasa butonul “Accepta”

5. Utilizând DUK_Integrator, pus la dispozitie de ANAF, se va face validarea fişierului rezultat precum şi generarea fişierului PDF semnat digital. Acest fişier va fi depus în mod on-line la administraţia financiară.

Was this page helpful?

Leave a reply